Slm evdeki misir unlarini degerlendirmek amaciyla internetten buldugum bir tarif bu, daha sonra vazgecilmezim oldu o ayri:)) Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Malzemeler:
150gr tereyag oda sicakliginda erimis
1cay bardagi siviyag
2cay kasigi tuz
2yumurta 1tanesinin sarisini ayirin
1cay kasigi karbonat yada kabartma tozu
2 su bardagi misir unu
1,5su bardagi bugday unu
3 corba kasigi yogurt
Ici icin: tulum peyniri yada beyaz peynir
Butun malzemeleri karistirin.
Ele yapismayan bir hamur elde edin.
Hamurlardan ceviz buyuklugunden biraz daha fazla koparin.
Elinizle duzlestirip icine peyniri koyun yuvarlayin.
Yaglanmis tepsiye dizin.
Uzelerine yumurta sarisi surup misir unu serpistirin.
170-180 derece firinda 20-25dk pisirin.
Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))
20 Mayıs 2015 Çarşamba
Misir unlu tereyagli pogaca
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder