Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

10 Haziran 2012 Pazar

Çilek Reçeli




Geçenlerde Kızılcahamam a piknik yapmaya gittik. Dönüşte almıştım bu çilekleri, eve gelir gelmez yıkayıp temizleyip hemen reçel yaptım:) Hemen derken bir gece beklettim tabisi şekerle birlikte.
3 kilo çilek için
3 kilo şeker kullandım
vee yarım limonun suyunu
Bir gece önce çileklerin üzerine şekeri döküp beklettim. Ertesi sabah kaynattım, şeker erimeye başlayınca çilekleri bir kevgir yardımıyla süzgece aldım(süzgecin altına bir tepsi koyun, süzülen balı da kaynayan tencereye koyuyoruz) 15-20dk sanırım kaynattım balını tencerede, ara ara kontrol edin bal kıvamını almış mı diye. Sonra çilekleri ekledim tekrar biraz da öyle kaynadı, yarım limonun suyunu ekledim en son. Altı kısık bir şekilde 5dk daha kaynattım. Altını kapattıktan sonra eğer hava güneşli ise üzerine bir tülbent serip güneşte de bekletebilirsiniz. Reçelin daha kıvamlı olmasını sağlıyor imiş. Bye Bye..:)

2 yorum:

Bayanguş dedi ki...

Ben de yaptıım :) Çok seviyoruz biz ellerine sağlık senin de :)

Demlikalem dedi ki...

ellerinize saglık. annemin cilek recellerini ozledim bu resmi görünce :)