Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

5 Şubat 2012 Pazar

Memleketten Yöresel Lezzetler..

KUYMAK

Uzun bir aradan sonra nihayet zulamdan bir kaç resim toplayıp aranıza gelmiş bulunmaktayım. Bildiğiniz üzere 15-20gündür yoktum buralarda. Memleketim Giresun'a gittik ailece, şansımıza havalar da pek güzeldi. Gezdik, tozduk bir nişan, bir de söz yaptık:))

BURASI KEŞAP DOĞAL DÜKKAN RESTORANT
Kahvaltısı meşhur bir mekan, çeşit çeşit kahvaltılıklar ve yöresel tatlarla hizmetimize sunulmuş.Ben çok beğendim mekanı, yolunuz karadenize düşerse mutlaka ziyaret edin:)
ÇÖKELEK KIZARTMASI, VE ÇEŞİT ÇEŞİT PEYNİR EŞLİĞİNDE KAHVALTI MASAMIZ

FINDIK EZMESİ

PEKMEZLİ SÜZME YOĞURT

BURASI GİRESUN UN MEŞHUR PİDECİSİ "KUKUL"

DİĞER PİDELERDEN FARKI; HAMURUNUN ÇOK İNCE OLMASI


SAHİLDEN BİR GÖRÜNTÜ

GİRESUN ADASI

ANNEMİN BALKONUNDAN BİR MİSAFİR
TABİSİ HAMSİ..
BULANCAK KIZILOT KÖYÜ
OCAK AYINDA ÇİÇEK AÇMIŞ ERİK AĞACI
IZGARA HAMSİ SOFRASI BEYAZ LAHANA TURŞUSU EŞLİĞİNDE

Giresun u görmeyeniniz varsa içinizde mutlaka gidin görün ve bu lezettleri tadın derim ben:))
 görüşmek üzere

14 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzelmiş,Kukul soyadlı öğretmen arkadaşlar vardı,Trabzonlu onları hatırladım şimdi Özcan ve Hidayet ne güzel dostluktu.Ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

resimler harika cnaım.özellikle masa lar dahada bir harika.afiyet bal olsun.sevgiler.

Esra Atesakin dedi ki...

benim de eşim giresunlu, gerçekten çok güzel bir yer. Karadeniz değil mi, yemyeşil, capcanlı. Kahvaltı sofranıza bayıldım. En kısa zamanda telafi etmem gerek:)))

Petrl dedi ki...

ayyyyyy yaa bunee ben bayildimm orada sanki yaz gelmis :)
sevgilerimle

kalpkurabiye dedi ki...

ohh beeee:)
mis gibi karadeniz havası:)
nefis kuymak ölürüm yoluna:))
diğerleri ahh ahh:)

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

hoş geldin canım...harika bir yermiş bayıldım hele o sofradakiler karnımı acıktırdı

fatosun mutfagından... dedi ki...

mest oldum resmen..harika:))

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım bayıldım resimlere gitmek istedim bir an oralara
ALLAH ım inşaallah nasip eder görmeyi
afiyet olsun neler var neler sofralarda ya hamsi oofff

durme durme dedi ki...

Khvaltı sofrasına bayıldım doğrusu, her şey yarı bir güzel göründü gözüme sabah sabah:))Mutlu haftalar...

Egeden Tarifler dedi ki...

Fotoğraflar pek güzel, ben de gidip görmek isterim bir gün :)

Dilekce.. dedi ki...

offf offfff rejime başladım ben bugün yaaa, ama sabahtan beri bloglarda yemeklere bakıyorum :)) bu ne yaman çelişkidir böyleee.. Ben o kuymağa, kukul pideye ve ızgara hamsilere bittim eridim :)) çok güze bir tatil geçirmişsin maşallah.. darısı başımıza :)

mihrimah dedi ki...

ay ne güzeldir insanın memleketinde doyasıya gezmesi hasret gidermesi.ne güzel paylaşımlar yapmışsınız mutlaka görmeliyim dediğim yerler arasında giresun artık.sevgiler

Unknown dedi ki...

ne güzel görüntüler bunlar en çok da vaktini şaşıran erik ağacına güldüm. Bu arada çay kahve bahane etkinliği ev sahibesiyim beklerim sevgiler
Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

Pasta sarayim dedi ki...

Hosgeldin canim...ne güzel fotograflar getirdiiiin,hepsi birbirinden güzel.Hele yöresel lezzetler...nefis görünüyor.Sevgiler