Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

4 Kasım 2011 Cuma

Borşi yemeği( rus mutfağından)

Slm herkese:) Bugün Gürcistanlı bir hanım abladan çok değişik bir tarif öğrendim, tadına baktım ve çok beğendim. Soğuk kış aylarında oldukça besleyici bir o kadar da vitamin deposu olan bu yemeğin adı Borşi imiş, rus mutfağına ait bir yemekmiş, orada dmz etiyle ve suyuyla yapılan bu yemek türk usülü olunca tavuk suyu yada et suyuyla da bir o kadar lezzetli oluyormuş. Benim bu gün tatdığım sade idi, yani et suyu felan yoktu isteğe kalmış artık:)

Malzemeler
2 havuç
1 patetes
1 soğan
1 kırmızı lahana
tuz, salça
dereotu
defne yaprağı
maydonoz


Yapılışı: Önce havuç, patetes ve lahanayı yıkayıp soyup tenceremize alıyoruz, sebzelerin yarısına gelecek şekilde su koyup haşlıyoruz. Haşlanan sebzelerimizi başka bir kaba alıp soğutuyoruz. Soğuyunca rendeleyeceğiz.:)) Sonra soğanı yemeklik doğruyoruz, salça, sıvıyağ ekleyerek kavuruyoruz, üzerine haşladığımız suyu ekliyoruz. Rendelediğimiz sebzeleride bu suya ilave ediyoruz tuzunu ekliyoruz. En son dereotunu, defne yaprağını ve maydonozu yıkayıp doğrayıp ekliyoruz..Afiyet olsun bu arada rengi harika oluyor kırmızı kızrmızı bayıldım:))

7 yorum:

durme durme dedi ki...

Değişik bir tarif, daha önce hiç duymamıştım. Elinize sağlık...

Tombul Tarifler dedi ki...

canım harika görünüyor ben de lahanayı kullanmanın değişik yollarını arıyordum iyi oldu. Fakat bir sorum olacak bu kırmızı lahanayı sanırım ben bilmiyorum.Yani bildiğimiz mor lahana değil değil mi

Fatma dedi ki...

canım yemeğin çok ilginç:)tadını merak ettim denicem ellerine sağlık şirincim :)
çok özürdiliyorum canım unutmaktan değil çok zorlandım aklım karmakarışık oldu gecenin 2 de...
öpüyorum canım ve hemen düzeltiyorum

EMİNE KAYA dedi ki...

Selamünaleyküm, hayırlı cumalar ve hayırlı bayramlar diliyorum bu arada ilk defa gördüğüm bir tarif tadı nasıl acaba?
Allah'a emanet olun..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik harika bir lezzettir, rus arkadaslar calistigim zaman yapmislardi yemistik.
Hayirli Bayramlar canim....

birtutamkekik dedi ki...

canım merhabalar:)
farklı lezzetleri tatmaktan ve denemekten ben ne kadar keyif alıyorsam da, eşim bir o kadar kuralcı damak tadı konusunda:)
ellerine sağlık tatlım...
sayfama yaptığın o güzel yorum için çok teşekkür ederim.:)) benim fotoğraf makinam,sony DSC-100
8.1 megapiksel...
resimlerken ışık çok önemli bir unsur canım...
gece çekimlerimde çok canımı sıksa da makinamdan memnunum...
sevdiklerin ile ağız tadı ile güzel bir bayram dilerim canısı...
sevgilerimle...
:))

Baharcicegi dedi ki...

Bende burda bir Rus arkadasta yemistim tabi bize göre yapildi icinde et yerine tavuk suyu kullanmisti
Eline saglik iyi bayramlar