Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

20 Kasım 2011 Pazar

Kereviz Salatası

Slm:)) Kerevizi sevmeyen var mı aranızda? Ben hem salatasını hem de zeytinyağlısını çok severim, kış aylarında sık sık tüketmeye çalışırız ailemle birlikte. Faydalarına gelince  karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Siroz hastaları için destekleyicidir. Aynı zamanda siroz hastalığını önleyicidir. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır. İbrahim Saraçoğlu gut hastalığı tedavisi için kereviz kürü önermektedir.

Önce sarımsaklı yoğurduğunuzu bir çay kaşığı tuz da ekleyerek hazırlayıp geniş bir kaba alın, kerevizi saplarından ayırıp kök kısmını soyun yıkayın ve rendeleyin, rendelediğiniz kerevizleri bekletmeden sarımsaklı yoğurduğunuzun içine atın, bu kararmaması için önemli:)) Üzerini ceviz ve kereviz yaprağıyla süsleyin..Afiyet olsun

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok severim bu salatayı, dereotuyla özellikle.. elinize sağlık...

Hülya dedi ki...

Kerevizin ben genelde yemeğini yapıyorum.sizin yaptığınızda leziz olur.deneyeceğim. afiyet olsun:)

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

ben çok severim ellerine sağlık arkadaşım cuma günü misafirim gelecek onlara yapmayı düşünüyorum:)

anneanneninemekleri dedi ki...

Kerevizi meyve gibi bile yiyebilirim,ellerine sağlık,sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

bende eskiden çok sık yapardım,bayağıdır yapmamıştım,hazır mevsimide gelmişken tekrar yapmak lazım,ellerine sağlık canım..

u.aydin dedi ki...

bak iste bunu pek severim dersem yalan soylerim.ama bu sekilde sarimsakli yogurtlu nadir de olsa yerim.ama kendim hic yapmadim.emegine ellerine saglik.sevgilerimle.

Petrl dedi ki...

bunu kesinlikle denemeliyim :))