Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

11 Kasım 2011 Cuma

Turuncu güzelim Ayva Reçelim



4-5 adet ayva, 6 su bardağı şeker, yarım limonun suyu
Ayvaları yıkayalım önce, kabuklarını ve ortasını ayıralım, geri kalanı küp küp doğrayalım. Bir tencerede 1buçuk su bardağı su ile kabukları ve ortasını kaynatalım. Kaynattıktan sonra süzgeç yardımıyla kabuklarını ve ortasını alalım tencereden, küp küp doğranmış ayvaları ekleyelim kaynamış suyumuzun içerisine. Ayvalar yumuşayınca şekeri ilave edelim, kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu da ekleyelim altı kısık bir şekilde yavaş yavaş kaynatalım. Kıvamını soğuk bir porselen tabağa 1 tatlı kaşığı damlatarak anlayabilirsiniz. Ilıyınca kavanoza koyalım afiyet olsun sevgiler..

25 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

O ne güzel turuncu,içimi açtı:)

durme durme dedi ki...

Ayva reçeline bayılırım doğrusu, harika görünüyor Ellerinize sağlık...

ihlamurcum dedi ki...

Her reçeli yaptım, incir dahil ama biliyormusunuz 25 yıllık evliyim, ayvayı hiç denemedim.Deneyeceğim, ellerinize sağlık...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım reçelin rengi harika olmuş bende yaptım ama rengi sarı oldu çekirdeğindende koymuştum oysaki:(

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık rengine bayıldım sevgiler.

Şirince Tatlar dedi ki...

fatmacım turuncu olması için altı kısık bir şekilde kaynaması gerekiyomuş bu reçelin, kabuklarını ve ortasını da kaynattım ben püf noktası bu:)yorumun için teşk ederim,
ıhlamurcum denemelisin mutlaka tadı muhteşem oluyor,
deryacım,erguvan vakti, durme durme teşk ediyorum değerli yorumlarınız için,
çaçaron blog etkinliğinize seve seve katılacağım sevgilerimle:)

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım çok güzel gorunuyor

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım çok güzel gorunuyor

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

görüntü harika:) tadıda eminim öyledir ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

ayyyy rengi ne güzel görünüyor öyle çok sevdim ellerinize sağlık:) mutlaka deniyeceğim:)

Damaris dedi ki...

Your blog looks deicious. Yummy!
Thank you very much for your visit.

pasta köşesi dedi ki...

Eline sağlık canım iç açıcı bir görüntüsü var...Kompostosunu yapıyorumda reçelini denememiştim...
Yapılacaklar listesinde :)

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine kollarına sağlık ayrıca püf noktasını vermen de iyi oldu.Bu aralar reçel konusunda pek başarılı değilim de. Sevgilerimle...

Hayatın Tatları dedi ki...

rengine bayıldım :) ellerine sağlık

annesiningülü dedi ki...

bayılırım :D
bende ayva reçeli yapsam diyordum, hatırlattın ;)

Unknown dedi ki...

Bayıldım rengine. Ellerine sağlık..

essu dedi ki...

canım cok güzel görünüyor ama ben vişne recelinden baska recel yiyemiyorum nedense :S vişne recelii dibine kadar bitirirm cok seviyorum :) ama süper resimler
bende mimin var tatlım ♥

pastaguvercini dedi ki...

canım şekeri hangi evrede ekliyoruz, kaçırdım galiba ben orayı :(

Şirince Tatlar dedi ki...

pastagüvercini sen değil ben kaçırmışım orayı:) düzelttim hemen dikkatin için teşk ederim. şekeri ayvalar yumuşayınca ekliyoruz altını kısıp yavaş yavaş kaynatıyoruz en son limon suyunu ekliyoruz, sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım harika gözüküyor
sevgilerimle

susamcorekotuFeriha dedi ki...

MİSS GİBİ KOKMUŞTUR,ÇOK ŞİRİN OLMUŞ SENİN GİBİ:))

ASLI dedi ki...

ben vi$ne recelinden baska recel tanimam.Ama o ekmege sürülmü$ hali de yenmez mi bee :)

Unknown dedi ki...

ayvaya bayılırım tatlısı reçeli hiç fark etmez öyle kendisini bile hayır demeden yerim ellerine sağlık
sevgiler

lalelimutfaklar dedi ki...

ayva receli en sevdigim receldir .maalesef herzaman rengini boyle guzel tutturamam .harika gorunuyor. ellerine saglik.

Mutfak Dili dedi ki...

Cok severim ayva recelini elinize saglik kivami gayet guzel ve rengi harika olmus.
Sevgiler...