Fırında sebzeli hamsi
Ayıklanıp yıkanan hamsiyi süzgece alın, fırın tepsisinin alt kısmına önce oval doğranmış pateteslerin yarısını dizin, üstüne hamsileri dizin, tekrar bir sıra daha kalan patetesleri ekleyin. Bazı tariflerde hamsinin kılçığını çıkarmadan pişiriyorlar, ben hepsini teker teker çıkardım:) En son yıkanıp oval şeklinde doğranmış soğanlarımızı dizelim sıra sıra..Üstüne yıkayıp elimizle doğradığımız maydonozu ekleyelim. Domateslerimizi yıkayalım, yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim, en son limon ve biberlerimizi resimdeki gibi dizelim. 1 su bardağı suya 1tatlı kaşığı tuz, 1tatlı kaşığı salça, biraz sıvıyağ ekleyip tepsimizin üzerinden gezdirelim. 170 derece fırında 1saate yakın pişirelim.
Afiyet olsun
22 yorum:
ayyyyy kalb kalbe karsiymis sirincigim.biz de esimle dun aksam kiraz tuzlusunu konustuk.bizdede bayagi bir tuzlu kiraz var.esim de dalga geciyordu ;yazin turkiye ye goturelim otda yeriz diye.ben de cumartesi yaparim demistim.ama burda kirmizi kirazdan yapabiliyoruz biz.
hayatim nasil guzel gorunuyor.ellerine saglik.afiyetler olsun.o tabagi aldim ben ona gore.sevgiler canim.
ben bu kirazı ilk defa duyuyorum ve görüyorum canım.şaştım kaldım.demek yemeğide varmış.ellerine sağlık.sevgiler.
ne kadar enteresanmış,bende o civardanım ama hiç duymamıştım kuru kiraz kavurmasını,sayende öğrenmiş oldum:)
hamside buğulama tarzı nede güzel olmuştur,ellerine sağlık canım
çok degisik ilk defa duyuyorum ama harika görünüyor !!
Ellerine saglik :)
tam karadeniz mutfağı olmuş:) turşusunu biliyorumda tuzlamasını atlamışım:) eline sağlık canım
sevgiler
Çok yaratıcı bir milletimiz vesselam. Bilmem nerenin adımı küçük kurtçuklarla beslene dursun biz tatlı kirazlardan tuzlu yemek çıkarabiliyoruz. Ayrıca da çıkarmakla kalmıyor bayıla bayıla yiyiyoruz.Daha iyi anlatmalıyız kendimizi bu güzellikleri kendimize özgü diye bizimle birlikte tanıtmalıyız. Çok tebrik ederim. sağ ol paylaşımın için.
canım ilk defa :) kirazın yemegini gördüm ve tadını cok merak ettim :) uzun zamandır hamsi yemiyorum valla aksam aksam canım cekti nefis görüüyorlar ellerine saglıkk ♥
Kiraz olayını ne beklerken ne çıktı ilk defa gördüğüm bir tarif canım onun tadını hayal edemedim:)
Hamsi süperrrrrrrrr bayılırım sebzeli balıklara yada balığın hertürlüsüne :) Sevgiler
kirazlı tarif çok ilginç canım ellerine kollarına sağlık canım:)
Bloğumu açtığımda kızkrdeşimle telefonda konuşuyordum ve sizin bloğu gördüm kiraz tuzlaması deyince küçük kardeşime aaa acaba Giresunlu mu şirince tatlar blog sahibi diye sizden konuştuk. Kızkardeşlerimin eşleri yani damatlarımız Giresunlular. Ortanca kardeşimde Giresunda oturuyor. Ben biliyorum bu tatları (dha doğrusu bu yaz kardeşim zgeldiğinde anlattı bende tuzlamaları severim yap illa dedi. Ben daha çok taflanı çok seviyorum. Birde gıldırık çok seviyorum. İşte böyle. Yemekler pek bi lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
ya ama şimdi öyle bir canım çekti ki anlatamam:))
kiraz tuzlamasını ilk defa duydum merak ettim, hamsiyide çok severim ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar:)
hamsiye bayılırım bu şekilde hiç pişirmedim ama eminin çok lezzetli olmuştur.
http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
canım dediğin bu taflan kirazı mı acaba duymuştum çünkü bu kiraz kavurmasını ama taflan kirazı diye duymuştum ellerine sağlık :)
Backto Black, Taflan Kiraza benziyor. O iri iri olan Napolyon kirazlarına. Ben onun kavurmasını ilk yediğimde tadını ciğer soteye benzetmiştim. Severet tüketmiştim.
ellerinize saglik ben dilekten inciler blogunun sahibi dilek hanimin kucuk kardesiyim benimde esim giresunlu yemeklerinizin goruntusu harika tabi tatlarida oyle oluyor bende dun aksam kiraz kavurmasi yapmistim :) tekrar ellerinize saglik
cok enteresan kiraz tuzlusunu ilk defa duydum...
Patatesi,hamsiyi pek severim.Diğerlerini patimle ayırırım:))
Mırk:)
Kiraz tuzlusunu ilk kez duyuyorum. Çok ilginç tatmak isterdim.
kiraz kavurmasına bayıldım :)süper..
Ahhh çokk beğendim,kesinlikle mükemmel görünüyor cnm cektiiiiiii! Ben de beklerim!!
www.nzlsyn.blogspot.com
:)
cok farkli bir tarif,gercekten sasirdim,hic duymamistim :) Ellerinize saglik.Sevgiler
Yorum Gönder