Portakal Reçelim İçin;
4 kalın kabuklu portakal
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Portakalları yıkayıp kabuklarını rendeleyin ama atmayın rendelenmiş kabukları:)) şekerlerme olarak kullanın. (Kabukların üzerine; bir portakala 2 çorba kaşığı şeker gelecek şekilde 8-9 ç.k şeker ekleyip kavonozlarda saklayın, kek ve kurabiyeler için harika bir aroma bence:))
Portakalları bir tenceye koyun üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su koyun, 5 dk kaynatın.Suyunu dökün, soğuk sudan geçirin portakkalları, küp küp doğrayın. Başka bir tencerede 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı suyu ve limon suyunu kaynatın, kıvam almaya başlayınca doğranmış portakallarımızı ekleyin, köpük köpük olursa bir kaşık yardımıyla alın köpüğünü:)) Koyulaşıncaya kadar altı kısık bir şekilde kaynatın.
Afiyet olsun:))
10 yorum:
Ellerinize saglik. Kis ayi icin hem vitaminli hem de tatli niyetine...
Sevgiler
ben geçen yılı yaptım ama çabucak şekerlendi. Bir de seninkisini denemek gerek. Kabuk fikrini çok beğendim. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
sirincigim ne guzel hazirlik yapmissin ellerine saglik bitanem.cok da severim recelleri.
ay ne şeker hele o nkavanoz süsleri çok tatlı
izlemeye alıyorum sizi sevgiler
ellerine saglik canim .. denemek isterdim amaa bizimkiler sevmiyor sanirim acili oluoyor diye duymustm
neyse ileride denemeyi düsünüyorm amaa :) severim portakali :)
sevgilerr Hatice
Cok güzel canim ellerine saglik mis gibi keklerde kulana bilecegin aroma hazirlamissin .
resmen burnuma kokusu geldi mis gibi. ellerine sağlık.
Leyla'nın Kahve Dükkanı'ndan sevgiler.
Dün bende yaptım nefis oluyor ellerine sağlık,sevgiler
biraz ekşimsi oluyor tadı evet, ama denemye değer:))herkese teşkr ediyorum
GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SĞLIK :))
Yorum Gönder