Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

10 Haziran 2012 Pazar

Ballı Tarçınlı Kurabiye


Ballı Tarçınlı Kurabiyeler

2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Üzeri İçin
1 paket çikolata sos(hazır sos kullandım ben)
2 su bardağı süt
2 paket hindistan cevizi

Un ve kabartma tozu hariç tüm hamur malzemesini karıştırın derin bir kapta. Kabartma tozunu ve unu yedirerek ekleyin yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20dk pişirin.
Kurabiyeleriniz pişerken diğer tarafta küçük boy bir tencerede çikolata sosunu süt ile hazırlayın. ılıdıktan sonra, kurabiyeler de ılıdıktan sonra yarısına kadar çikolata sosuna batırın, hindistan cevizi serpiştirin üstüne. Her bir kurabiye için aynı işlemi yapın. Eritilmiş çikolata ile daha iyi olurdu aslında bu tarif, bir dahaki sefere de öyle yaparım artık. Afiyet olsun mutlu pazarlar hepinize:)

3 yorum:

Bayanguş dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor. Bu arada sana ulaşıp reklam vermek istiyorum çok istiyorum bunu :)

Naçizane çok bilmişlik etmek istemem ama halis bal 40-50 derece sıcaklıktan fazlasına dayanmaz, zararlı olabilirmiş. Ben de yeni öğrendim. Öpüyorum.

Şirince Tatlar dedi ki...

Canım ne demek yeni bilgilere herzaman açığımdır, ama ben marketten aldığım balla yaptım bu kurabiyeleri. yoksa gerçek bal bulunca kahvaltıda kaşık kaşık yiyerek tüketmeyi tercih ediyoruz:))

İki Kum Tanesi dedi ki...

Merhaba, blogumda her gün bir tarif yayınlıyorum.Sağ köşede fotoyu yayınlayıp sitenize link verdim. Foto için izin almadan yaptım bunu , umarım mahsuru yoktur. Varsa hemen kaldırayım. Sevgiler.