Fotoğrafı cep telefonumdan çektiğim için güzel bir resim olmadı itiraf ediyorum ama tadı nefisti. türlü yemeğini oldum olası çok severim. Küçükken fındık zamanı köylerde bol bol yapılan tüketilen bir yemektir. Tarladan koparılan taze fasülye,biber,domates,patates ile yapardı annelerimiz o zamanlar. Şimdi ise marketlerden aldığımız hormonlu sebzeler ile aynı tadı tutturamasak ta en azından özlem gideriyoruz.
Türlü İçin,
yarım kilo taze fasülye
2domates
2patlican
2-3 yeşil biber varsa kırmızı biber de olur
bazıları kabak da koyuyor ben sevmiyorum o yüzden koymadım
3-4 adet orta boy patetes
1 adet soğan
salça
sıvıyağ
tuz
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekleyin karıştırın. Fasülyeleri önceden yıkayın, baş kıısımlarını koparıp 3bölün. Patlicanları yıkayın, tuzla ovun, acı suyu çıksın. Uzunlamasına 2ye bölün sonra enine 3e bölün. Patatesleri ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın hazır edin.Sırasıyla fasülye, patlican,biber,patates, domatesleri ekleyin tencemize, tuzunu serpiştirin. En son kaynamış su ekleyin, fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
İsteğe bağlı parça etli de yapılabilir. Sarımsak eklenebilir. Adı üstünde TÜRLÜ:)
7 yorum:
HOŞ GELDİN...:))
TÜRLÜYÜ SEVMEYEN VARMI... YOKK YOKKK.
ELLERİNE SAĞLIK ŞİRİNEM...
Türlüyü çok severim.tam bir yaz yemeği.Afiyet olsun..
türlü olmadan yaz geçmez diyorum...
harika görünüyor...
ellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler...
en sevdiğim yaz yemeklerindendir.ellerine sağlık canım..sevgiler..
yazı kışı arı güzel bir yemek.
ellerine sağlık canım.
yaz için harika bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
yazın en sevdiğim yemeklerden biridir türlü..ellerinize sağlık..
blogunuzu tam anlamıyla olmasada inceleme fırsatı buldum çok beğendim ve takibime aldım..
banada beklerim..
http://sevilindenizi.blogspot.com/
sevgiler..
Yorum Gönder