Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

29 Ağustos 2011 Pazartesi

mis kokulu kuru fasülye yemeğim..:))

tekrar merhaba arkadaşlar:)) kış aylarında daha çok tükettiğimiz kuru fasülye yemeği(özlemiştim dayanamadım yaptım)  bilindik sıradan bir yemek gibi gelir insanın aklına..ama lezzetini tutturmak o kadar da kolay değildir aslında..biz ailece çok severiz bu yemeği..sucuklusunu,pastırmalısını,etlisini de çok yaparım ama en çok sadesini seviyorum ben..dün öyle yaptım mesela hemen paylaşmak istiyorum:))
Malzemeler

2 Su Bardağı Kuru Fasulye
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

1 orta boy soğan
1 domates

yapılışı; 2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soğuk su ile doldurulur.Bir kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilir.En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranır. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilir.Tencereye, 5 Yemek kaşığı sıvıyağı katılır.Yemeklik olarak doğradığımız, 1 Adet soğan konur.Düşük ısı da, soğanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulur.1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. 5 Su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulye karıştırılır.Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
İsteğe göre soğanları kavururken az kıyma da koyabilirsiniz..ben öyle yaptım bir de yanına tereyağlı pilavım olunca offf diyorum afiyet olsun:)))

2 yorum:

BÜTÜ dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)
http://butunundunyasi.blogspot.com/

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Eline sağlık canım.
Kurufasulye her mevsim sevilen bir yemeğimiz.
Bayramını kutluyor ailece nice mutlu bayramlar diliyorum.
Sevgilerimle...