Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))
30 Ekim 2011 Pazar
Patlican Musakka
Patlican musakka
5-6 adet patlican
250gr kıyma
1 adet soğan
sıvıyağ
pulbiber
karabiber
tuz
2 domates
salça
Yapılışı:
Patlicanları yıkayıp soyalım, küp küp doğrayıp tuzlu suda biraz bekletelim.Sonra süzelim patlicanları kağıt havluyla suyunu çektirelim biraz..Kızdırılmış bol yağda kızartalım hepsini. borcama alalım kızarttığımız patlicanları.Diğer tarafta başka bi kapta kıymamızı kavuralım çok az bir su damlatalım, soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp kıymamızın üzerine ekleyelim sıvıyağda ekliyoruz tabi kavuralım güzelce..tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim. Rendelenmiş domates te ekleyebilirsiniz ama ben sade kıymalı yapıyorum domatesle de süslemesini yapıyorum:) tercihinize kalmış:) Kavurduğumuz kıymayı kızarttığımız patlicanların üstüne döşüyoruz üzerine domateslerle süsleyin yeşil biberde koyabilirsiniz.Sonra bi su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu ekleyip karıştırın borcama kenarından ekleyin..Fırına sürün üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder