Arkadaşım Esma nın annesi Antakya usülü bu ıspanaklı katık denilirmiş sanırım, göndermiş memleketten, tadı çok güzel biraz da acılı olmuş, bayıldık. Acukayla beraber çok yakıştılar birbirlerine.Çay demledik tam bir yöresel kahvaltı oldu diyebilirim.Tarifini alamadım henüz, ilk fırsatta yayınlamaya çalışıcam..
12 yorum:
yöresel tatlara ayrı bir ilgim var elleri,ne sağlık
Acukayı kahvaltıda, ara ve ana öğünlerde çok seviyorum. Önden atıştırmalık iyi oluyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerle...
GEÇİYORDUM YENİ TARİFLERİ GÖRDÜM:)
ELLERİNE SAĞLIK:)
BANA DA BEKLERİM:)
Antakya'lı bir arkadaşım var...o da her defasında bize kendi yöresel lezzetlerinden gönderir
bir de çökelekle yapılan bir pideleri var...böyle minik minik...o da nefis
bu yörenin her bir şeyi ayrı lezzette gerçekten :)
çok güzel görünüyorlar canım.özellikle ıspanaklı katık harika.afiyet bal olsun.ellerinize sağlık.sevgiler.
harika görünüyorlar esmanın annesinin ellerine sağlık ayrıca nişastalı kekede bayıldım afiyetler olsun...
oh afiyet olsun size. ne güzel en azından platesi unutmuyorsunuz biz onu da yapmıyoruz malesef. sevgiler
Hepinizin ellerine sağlık. birbirinden leziz görünüyorlar..
ellerine sağlık canım her ikiside nefis görünüyor,sevgiler...
acili sostan annemde yapiyor canim hem acili hem tatli oluyor tadina doyum olmuyor ..
Daha önce hic yemedim ama denemek isterim dogrusu
Aaay ben bunları nası görmemişim aay! Şu katıklı ekmek denenden taa Antakya'dan öğrencimin anneannesi yollamıştı bana yaa! Herkesle paylaştığıma çok pişman olmuştum sonra! Ya ben Antakya'da olsa idim; baskülde değilde şu kamyonları tartan kantarda tartılmam lazım gelir idi :)) Sağolsunlar bakmak bile yetti :)
Yorum Gönder