Slm herkese:)) Bu kısırı dün Esma arkadaşımda yaptık, özelliği Antakya yöresine ait olması..Klasik kısırdan farkı ise; bulgurun esmer bulgur olması ve ıslanmayıp sadece domates rendesiyle iyice yoğurulması..Ayrıca kısıra eklenen domates ve biber salçasının Antakya ev yapımı olması..ee böyle leziz malzemelerle yapılırsa bir de yanında Filizciğimin partlican turşusu ve domates ezmesi olunca yemede yanında uyu dermişim, tabi uyumadık afiyetle tükettik:))
4 yorum:
Afiyet olsun size. O patlıcan turşusunu çok severim ben. Kısırla nasıl yakışmıştır kimbilir. ellerine sağlık. Sevgilerle...
kısıra asla hayır demem:)))
ellerine sağlık canım
simdi agzımın sularını akıttın :S o patlıcan tursusuda nefis görünyr :P ama olmaski hepsinin tarifi yokmu bak o kadar tarif var ben bunu yapmak istiyorum ama seni yormiim ben yarın unuturum :P sonrada üsengecligimden yapmam keske bende o misafirlikte olsaydım :P
Hayirli aksamlar canim nefis görünüyor ben kisiri cok severim .
Yorum Gönder