Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

3 Ocak 2012 Salı

Antakya Usûlü Kısır


Slm herkese:)) Bu kısırı dün Esma arkadaşımda yaptık, özelliği Antakya yöresine ait olması..Klasik kısırdan farkı ise; bulgurun esmer bulgur olması ve ıslanmayıp sadece domates rendesiyle iyice yoğurulması..Ayrıca kısıra eklenen domates ve biber salçasının Antakya ev yapımı olması..ee böyle leziz malzemelerle yapılırsa bir de yanında Filizciğimin partlican turşusu ve domates ezmesi olunca yemede yanında uyu dermişim, tabi uyumadık afiyetle tükettik:))

4 yorum:

durme durme dedi ki...

Afiyet olsun size. O patlıcan turşusunu çok severim ben. Kısırla nasıl yakışmıştır kimbilir. ellerine sağlık. Sevgilerle...

sarımutfak-hande dedi ki...

kısıra asla hayır demem:)))
ellerine sağlık canım

essu dedi ki...

simdi agzımın sularını akıttın :S o patlıcan tursusuda nefis görünyr :P ama olmaski hepsinin tarifi yokmu bak o kadar tarif var ben bunu yapmak istiyorum ama seni yormiim ben yarın unuturum :P sonrada üsengecligimden yapmam keske bende o misafirlikte olsaydım :P

Unknown dedi ki...

Hayirli aksamlar canim nefis görünüyor ben kisiri cok severim .