Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

12 Aralık 2012 Çarşamba

MAKARA


Kuzey Güneyi izleyenler vardır aranızda mutlaka, epeydir merak ediyordum tadını, bu hafta çayın yanına makara aldık eşimle.
Tadını bilenler vardır aranızda ama ben pek beğenmedim daha doğrusu çok da farklı bir tadı yok. İsteğe bağlı tarçınlı, çikolata soslu yada sade yaptırabiliyorsunuz. Sıcak tüketmek gerekiyormuş. Bu arada diziyle ilgili yorum yapmadan da geçemiycem. İki kardeşin bu kadar birbirine düşman olması çok saçma bence, bizim türk kültrüne aykırı bir durum....
Kıvanç Tatlıtuğ da ortakmış bu şirkete eee iyi reklam yaptılar olsun o kadar da değil mi?

5 yorum:

kış güneşi dedi ki...

pamuk ellerimi koydum tuşa .bu sıralar pek dizi seyretmiyorum ama kuzey güneye başlamıştım devam ediyorum.aslında o yabancı diziden çakma çok eski bir dizi,bizim çocukluğumuzda olan bir dizi.Bizim kiler konuyu biraz sapıttılar ,diziye yeni katılan şöför biraz renk getirdi komediye döneçek herhal.Makara demek bu, tadını beğen mediyseniz demekki bize göre birşey değil,paylaşım için teşekkürler

bücürükveben dedi ki...

merhaba bloguma yorum yapmışsın sağol, ben de sana uğramak istedim, harika tariflerle karşılaştım:)
Kuzey Güney izlemediğim bir dizi ama iki kardeşin birbirine bu kadar düşman olmasının kültürle ilgisi yok diye düşünüyorum, bizde de gazeteleri okuyorsan, hatta konu komşunda da duymuşsundur insanlar iki bilezik için halasını öldürüp, miras için birbirlerine giriyorlar..hatta bizim ülkemizde mal mülk kavgasından birbiriyle düşman, kanlıbıçaklı olan çok akraba vardır...seni hayal kırıklığına uğratacağım ama insanların çoğu para için neler yapıyorlar, ne kardeş, ne anne, ne babaanne görüyor gözleri maalesef gerçek bu...

Şirince Tatlar dedi ki...

Teşkr ediyorum yorumlarınız için:))
Türk halkının önemli bir kısmı özellikle gençler dizi karakterlerinden etkilenebiliyor. Bu yüzden dizilerde bu tür düşmanlıkların konu edilmesi son derece yanlış bir durum diye düşünüyorum.

bücürükveben dedi ki...

Görüşüne saygım var tabii ki arkadaşım, ama kimse bir diziden etkilenerek kardeşine düşmanlık duymaz, yani normal birinin yapacağı bir şey değil bu, eğer öyle olsaydı mesela akşam banka soygunu olan bir film izleyip ertesi sabah banka soymaya karar verirdik:)))

Diziler gerçek hayatın yansımasıdır, gerçek hayatta nasıl iyiler, kötüler var, diziler de bunu yansıtıyor. Gerçek hayat pespembe mi değil? diziler de o yüzden pespembe değil...hatta yüzyıllar önceki çocuk masallarında bile sadece iyiler, periler yoktur, kötü cadılar da vardır mesela Pamuk Prenses..ama daha önemlisi dizileri yazanlar şunu yazmasın, bunu konu etmesin diye müdahale edersek o ülkede sanat olmaz, sanat özgürlükte yeşerir çünkü...bir kez başlarsak şu konuyu yazma, bu konuyu yazma demeye arkası gelir, herkes kendi kafasına göre "şu konu da yazılmasın' demeye başlar:)))

sevgiler

not: cevapların için çok teşekkür ediyorum ..

Şirince Tatlar dedi ki...

Teşekkür ederim yorumun için, tabiki gerçek hayat pespembe değil, iyi de var kötü de:)) Sanatın özgür olmasından yanayım, ama çocukların gençlerin bilinçaltına sinsi bir şekilde sokulmaya çalışan düşmanlık, cinsellik, anne_babaya karşı gelme vs..gibi fikirlere de karşıyım.