Selam:))
Bugün etli kabak dolmamın tarifini paylaşıcam sizlerle..Umarım beğenirsiniz:))
Malzemeler:
5 adet kabak
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
2 domates
yarım kilodan az kıyma
dereotu
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı: Önce kabakların dışını tırtıllı bir bıçakla soyun..yoksa normal bıçakla da kazıyabilirsiniz..İçlerini oyun, yıkayın, kabaklarınız büyükse ortadan ikiye kesin öyle oyun..Harcı hazırlamak için kıymayı,rendelenmiş soğanı ve domatesi, doğranmış dereotunu, tuzu, pirinci isteğe bağlı baharatlarınızı karıştırın..Kabakların içini doldurun bu harçla, ağızları dik gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Sonra ayrı bir kapta salçayı, sıvıyağını ve tuzu karıştırıp tencereye ekleyin..Orta harlı ateşle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin..Afiyet olsun..Sevgiyle Kalın:))
12 yorum:
ellerine sağlık lokum gibi olmuştur eminim:)
enfes görünüyor
sevgiler
teşkr ederim fatmacım:))
Yanınada yoğurt:)))ellerinize sağlık
resim çok cezbedici canım.yanındada yoğurtla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
yoğurdu koymayı unutmuşum daha doğrusu resmini çekmeyi unutmuşum:(( yoksa yerken yoğurtla yedik afiyetle:)) teşkr ederim değerli yorumlarınız için:))
tesekkür ederim canim ellerine saglik cok severim
COK SEVERIM.
ben de böyle yapiyorum.ellerine saglik
Ellerine sağlık canım,
Bu saatte bile canım çekti.
Harika görünüyor.
Sevgilerimle...
Canım yorumun için teşekkür ederim. Senin sayfan da çok hoş olmuş. Ellerine sağlık kabak dolmasını çok çok ama çok severim:)
hımmm en sevdiğimmm dedi benim oğlan..
iş başa düştü desene...
ellerine sağlık,sevgiler.
Dereotu ne kadar güzel yakışıyor kabağa. Çok severim, ellerine sağlık canım..
ellerine emegine saglik sirincim, dolma enfes görünüyor.. afiyet, sifalar olsun insallah..
sicacik sevgi ve selamlarla..
Yorum Gönder