Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

2 Haziran 2012 Cumartesi

Barbie Doğum Günü Pastam




Güzel ve güneşli bir cumartesi sabahından herkese merhaba diyorum:)) Dün cimcime kızımın doğum günüsünü kutladık. Her yıl hazır yaptırdığımız yaş pastaların aksine bu yıl, pastasını kendi ellerimle yapmak istedim. İyiki yapmışım çünkü çok mutlu oldu cimcimem.. Rabbim nice nice yıllarını göstersin bize inşlh, hepimizin evlatlarını tabisi de..Tarifime geçeyim;
Öncelikle pandispanya nın tarifini geçen postumda vermiştim tık tık.
Kreması İçin

5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı vanilya

Not; Bu kremanın özelliği katı olması, yaş pastanın şeker hamuru ile kaplanması için kremanın katı olması gerekir. Diğer pastalarımda bu kremayı tavsiye etmem, ağır çünkü tad olarak. Çocuklar için ideal, vitamin değeri var en azından. Ben daha hafif ve akıcı olmasını tercih ediyorum kremanın:))
Arası İçin, Muz ve parça çikolata

Yapılışı; Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın bir tencerede, orta harlı ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alınca yağı ve vanilyayı ekleyin çırpıcı ile yada mikserle karıştırın. Ilıdığı zaman pastanızda kullanılmaya hazır.
Pandispanyanızı ortadan ikiye ince bir bıçak yardımıyla kesin. Kenarlarını da kesin üstüne koyucaz pastanın. Önce alt kısmını süt ile ıslayın elinizle serpiştirebilirsiniz. Kremadan 2-3 çorba kaşığı alın yayın üzerine. Muz ve parça çikolata koydum ben arasına. Üst katını kapatın tekrar sütle ıslayın. Krema sürün tekrar üst katına da. Kestiğiniz kenarları resimdeki gibi dizin üstüne. Dolabınızda beklemeye bırakın.

Şeker Hamurunun Hazırlanması
Bim de satılan Haribo Marsmelow 2 paket
Pudra şekeri
Nişasta
2 yemek kaşığı kaynar su

Yapılışı: Marşmelovların pembe olanlarını ayırın önce, küçük bir borcama yada tencereye koyun. Alt kısmına da yarısı su dolu büyük bir tencere koyup ocağınıza yerleştirin. Alttaki su kaynamaya başlayınca küçük kap içerinde bulunan marşmelovlar eriyecek. Benmari usülü diyelim. Marşmelovlar erimeye başlayınca içerisine 2 yemek kaşığı kaynar su ekleyin karıştırın. Biraz nişasta ekleyin 1 yemek kaşığı kadar. Karıştırmaya devam yavaş yavaş tabi. Tezgahınızın üzerine bol miktarda pudra şekeri serin. Erimiş olan marşmelovu pudra şekerinin üzerine dökün, kenarlarından yavaş yavaş kaşık yardımıyla yedirin birbirine. Bu etapta bol miktarda pudra şekeri gerekiyor. Katı kıvam almaya başlayınca elinizle yoğurmaya başlayın. Panik yapmayın pudra şekerini bol bol kullanırsanız şeker hamurunuz hazır. Hamur haline gelince merdane yardımıyla açın pastanızın boyuna göre. Buzdolabında bekleyen pastanızı çıkarın ve kaplayın. Süslemeleri zevkinize kalmış. Daha iyi anlaşılması için tık tık 




14 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Çok cicili olmuş. Ellerinize sağlık

HaticeMutfakta dedi ki...

Çok cicili olmuş. Ellerinize sağlık

Bayanguş dedi ki...

İpek de istiyor bu pastadan 2 senedir. Aaa! Anne o da 5 yaşındaymış, nerde bu kız? Onlara gitmek istiyorum! dedi fotoyu görünce. Senin ellerine sağlık, Nilsu'nun yeni yaşı kutlu olsun. Öpüyorum.

pembe kekik dedi ki...

Nice mutlu yıllara kendisi gibi pastası da çok güzel.Kız çocuklara barbi bebeklere bayılıyor.Ellerine sağlık.

Şirince Tatlar dedi ki...

hatice ve pembe kekik teşk ederim yorumlarınız için. Bayanguşum İpeği de öp bizim için her zaman beklerim, onun için de yaparız bir tane:)

lena ile başbaşa... dedi ki...

Yaşın uzun olsun Nilsu :) halasına çok benziyor,ben muğladan komşunuz aslı :)) sevgiler...

lena ile başbaşa... dedi ki...

Yaşın uzun olsun Nilsu :) halasına çok benziyor,ben muğladan komşunuz aslı :)) sevgiler...

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.bende kızım için bir dilim aldım...sevgiler

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

Küçük prensesin doğum günü kutlu olsun canım allahım sağlıklı güzel başarılı bir yaş versin bahtı güzel olsun inşaallah fıstığın.Ellerine sağlık canım pastada bir harika

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

NİCE MUTLU YILLARA CANIM.
BENİM KIZIMDA AYNI GÜN DOĞDU NE TESADÜF..
ELLERİNE SAĞLIK HARİKA PASTA OLMUŞ
:)

kış güneşi dedi ki...

hayırlı yaşlar olsun miniğimize,pastasıda bir o kadar güzel olmuş eline sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

güzel yaşlar bu cici kıza:) pastasını çok beğenmiş belli her halinden:)
emeklerine sağlık canım..

BirSen dedi ki...

Harika görünüyor!!!
Ellerine saglik...:)

Adsız dedi ki...

Daha nice yıllara inşAllah. Allah sağlıklı, hayırlı bir ömür versin. Doğum günü pastaları konusunda ben biraz hazırcıyım. Kendime pasta konusunda pek güvenemiyorum doğrusu. Sizin ki hazırları aratmıyor. Ellerinize sağlık.