Tereyağlı Açma tarifim;
6 bardak un
2 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bard. şeker
2 yumurta sarısı( üzeri için)
Ilık sütün içinde yaşmayayı eritin, daha sonra tüm malzeleri (yumurta hariç) ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan küçük toplar koparılarak elde şekil verin, ben merdaneyle hepsini teker teker açarak yaptım ama zamanınız az ise poğaça gibi elde şekil vererek de yapabilirsiniz. Açtığınız hamurların içerisine küçük parçalar halinde tereyağı koyun, hamuru rulo yaparak iki ucundan ters tarafa çevirin ve simit şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sarısını sürün, isterseniz çörek otu da serpiştirebilirsiniz ve mayalanması için 1 saate yakın bekletin. 180derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcakken servis edin afiyet olsun..
12 yorum:
amin canım umarım yerlerini bulmuşlardır,bu açmada kekte enfes görünüyor ellerine sağlık.
ıslak kek vazgeçilmezlerimdendir.Tereyağlı poğaçayı ben de merak ediyordum hatta birinden tarifi almıştım bakalım denemek ne zamana nasip olacak.Seninkiler de çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
nice güzel bayramlara
ellerine sağlık
sevgiler
açmalar çok istah açiciii :)
İkisi de harika,hele açmaya bayılırım:)
Aminnn inşallah..
Az önce aklımdan kakaolu birşeyler yapsam diye geçiyordu:))
Ellerine emeklerine sağlık canım..
teşkr ederim hepinize sevgilerr..
açmalar ye beni diyor şirinem:)
Uzun zaman bende et gormek istemiyorum bazen. Ama simid deyil cunku gurbetde yalniz bir iki arkadasa bayram ziyareti yaptik dolayisiyla fazla et yiyemedik.
eline saglik iki guzel tarif.
Sevgiler....
ellerine sağlık herşey mükemmel ,sevgiler
bol bol et gördüğüm bu günlerde tariflerin içimi açtı :)
Güzel duan içinde amin diyorum ellerine güzel gönlüne sağlık
Açmalar gayet iştah açıcı görünüyor. Hafta içinde iştahsız oğlum için okul sonrası deneyeceğim bu güzel tarifi.Ellerinize sağlık, sevgiler
Yorum Gönder