1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
Yarım kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 su bardağı kaynamış su
Yarım çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
Yarım limonun suyu
Yapılışı;
Sıvıyağda soğanları ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pırasaları ekleyin yaklaşık 5dk. diriliği kaybedene kadar kavurun. Suyu ekleyin bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, pişer pişmez limon suyunu ekleyin.
Afiyet olsun:)
5 yorum:
çok güzel görünüyo, olsa da yesek ;) acikmisim ben :s
ellerine saglik canim :)
Her sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek gerek bence de. Pırasaya da bayılırım bol limonlu... Annem kendi ektiği pırasalardan getirmiş bana gelirken. Öyle tazeydiler ki ben yemek yapmaya kıyamadım salatanın içine incecik doğradım
Eline sağlık. Sevgilerimle...
Pırasayı çok severim. afiyet olsun.
pırasa yaptığım anda bitiyor:) çocuklarım severek yiyorlar.limonlu limonlu çok da güzel görünüyor ellerine sağlık...
ellerine sağlık lezzetli şifalı harika bir yemek çokta güzel pişmiş
canım çok öptüm sevgiler:))
Yorum Gönder