Annesinden kızına.. Tarif Defterime Hoşgeldiniz:))

5 Aralık 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler

1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
Yarım kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 su bardağı kaynamış su
Yarım çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
Yarım  limonun suyu


Yapılışı;
Sıvıyağda soğanları ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pırasaları ekleyin yaklaşık 5dk. diriliği kaybedene kadar kavurun. Suyu ekleyin bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, pişer pişmez limon suyunu ekleyin.
Afiyet olsun:)



5 yorum:

kimsiniz dedi ki...

çok güzel görünüyo, olsa da yesek ;) acikmisim ben :s
ellerine saglik canim :)

Unknown dedi ki...

Her sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek gerek bence de. Pırasaya da bayılırım bol limonlu... Annem kendi ektiği pırasalardan getirmiş bana gelirken. Öyle tazeydiler ki ben yemek yapmaya kıyamadım salatanın içine incecik doğradım
Eline sağlık. Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Pırasayı çok severim. afiyet olsun.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

pırasa yaptığım anda bitiyor:) çocuklarım severek yiyorlar.limonlu limonlu çok da güzel görünüyor ellerine sağlık...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık lezzetli şifalı harika bir yemek çokta güzel pişmiş
canım çok öptüm sevgiler:))