1paket Etimek
2su bardağı şeker
2su bardağı su
Muhallebisi İçin;
1litre süt
1su bardağından az eksik un ve nişasta karışımı
1su bardağı şeker
1 paket vanilya
50gr teremyağ
Üstü için
1poşet kremşanti
1su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
Etimekleri borcama dizin. Bir tavada önce şekerin yavaş yavaş karamelleşmesini sağlayın. Şeker erimeye başlayınca suyu azar azar ekleyin sıçrıyor çünkü. Şeker kaynayan suda eriyince ocağın altını kapatın, etimeklerin üstüne dökün. Daha sonra muhallebisi için margarin hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca margarini ekleyin karıştırın. Eriyince sıcak muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra 1paket kremşantiyi 1su bardağı soğuk sütleçırpın muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyin ve servis edin;))) afiyet bal şeker olsun...
2 yorum:
ellerine sağlık karemelli tatları bende çok severim
hımmm nefis bir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder